Intervenția POCU 2.1: Program de educare a locatarilor, consiliere privind respectarea regulamentului de ordine interioară, acțiuni de salubrizare și igienizare, campanie de informare și educare – focalizare pe blocuri de tip ghetou – Proiect ”O viaţă curată”/Direcția de Asistență Socială Hunedoara

 

Detalii: https://www.facebook.com/Oviatacurata

 

În cadrul proiectului “O viață curată”, care se implementează în perioada 01.02.2022 – 31.01.2023, activităţile se desfășoară în ZUM 1 (Str. Nicolae Bălcescu nr.6, bl.G2), ZUM 3 (Str. Eliberării nr.1, bl. G9), ZUM 4 (Str. Ștrandului nr.2 bl. H, Str. Standului nr.4 bl. K) și la domiciliul beneficiarilor din ZUM anterior menţionate; Sediul DAS (Sediu Proiect); Centrul Interactiv pentru Educaţie Nonformală și Voluntariat Hunedoara.

În cadrul activităților s-au oferit beneficiarilor:

a) pachete cu unelte si produse de curățenie si materiale igienico-sanitare (în două etape):

  • 175 pachete cu unelte si produse de curățenie pentru cei 175 de locatari din grupul țintă;
  • 350 pachete pentru cei 175 de locatari din grupul țintă;
  • 175 locatari instruiți privind folosirea materialelor de curățenie;
  • 350 de instruiri privind folosirea materialelor de curățenie;
  • 175 persoane beneficiare de îndrumări și exemplificări privind efectuarea curățeniei;
  • 10 persoane beneficiare de curățenie bilunar;

 

b) electrocasnice, în funcţie de nevoi: aspirator, maşină de spălat, plită electrică, aragaz, cuptor cu microunde, cât și instruiri privind folosirea electrocasnicelor.

Aceste materiale au fost însoțite de programe de instruire a grupului țintă în vederea utilizării produselor și materialelor.

Echipa de implementare a ajutat la elaborarea, împreună cu liderii comunității a regulamentelor de ordine interioară privind conduita locatarilor, reguli de păstrare a ordinii și a liniștii, reguli de efectuare a curățeniei, responsabili de curățeniei pe casa scării, etc.

În continuare se vor organiza acţiuni de protejarea mediului: curățenia zonelor din jurul blocului, curățenia în fața blocului, unde vor fi implicate persoanele din bloc care fac parte din grupul țintă, familiile acestora, copii, tineri și voluntari, vecini. În cadrul lor se vor acorda unelte de grădinărit și alte materiale pentru păstrarea curată a acestor zone. Revenim cu fotografii după efectuarea acțiunilor de protejarea mediului.