Intervenția POCU 8.1: Acțiuni inovative de întărire a coeziunii comunității și îmbunătățire a imaginii comunității – Proiect ”Împreună pentru Hunedoara”/Asociația non-profit L&C Consulting

 

Detalii: https://www.facebook.com/ImpreunaPentruHunedoara

  • 🚻 ID 152893 – „Împreună pentru Hunedoara”
  • ➡️ Beneficiari: 425 persoane de diverse vârste din municipiul Hunedoara
  • Partener: Liceul Tehnologic ”Matei Corvin” Hunedoara
  • Beneficiar: Asociația Non-Profit L&C Consulting Hunedoara
  • Valoarea totală a proiectului: 482.140,07 lei
  • Durata proiectului: 12 luni

Proiectul ”Împreună pentru Hunedoara”, aferent intervenției POCU 8.1, prevede acțiuni inovative de întărire a coeziunii comunității și îmbunătățire a imaginii comunității și are ca obiectiv general furnizarea sprijinului necesar comunităților marginalizate din municipiul Hunedoara (romă și non-romă), pentru reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială și depășirea situației de vulnerabilitate a comunității, prin implementarea de măsuri/operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC (dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității), ce privesc furnizarea serviciilor sociale, sportive și educaționale, pentru cel puțin 425 de persoane, intervenție materializată pe perioada a 12 luni.

Prin activitățile prevăzute în proiect se urmărește sprijinirea dezvoltării/furnizării de servicii sociale, inclusiv în cadrul centrelor comunitare integrate, combaterea discriminării și segregării, precum și competiții sportive.

În luna noiembrie s-au desfășurat competiții sportive care au avut loc la sala Facultății de Inginerie Hunedoara și la Liceul Tehnologic ”Matei Corvin” Hunedoara.

Competiția de dans sportiv din 16.11.2022 a avut un real succes, beneficiarii având ocazia, poate pentru prima dată, să participe la o astfel de acțiune, primind la încheierea programului tricouri personalizate, diplome, trofee, seturi de  obiecte de birotică, acestea încununând un timp de activitate fizică, coeziune și socializare atât de necesare.

Vineri, 18.11.2022, a avut loc competiția de fotbal la care au participat 3 echipe de copii, 25 în total. Această competiţie s-a desfășurat la sala FIH, iar participanților li s-au oferit diplome, trofee, tricouri și câte o plasă cu dulciuri.

Competiția de karate din 23.11.2022 a avut 16 participanți, aceștia învățând tehnici specifice domeniului, în același timp desfășurând activitate fizică într-un cadru organizat, competiția încheindu-se cu premii, diplome și trofee.

Dincolo de premii, participanților li s-a oferit acces la servicii sociale, șansa de a petrece un timp plăcut împreună, de a învăța lucruri noi, de a dobândi noi experiențe. Proiectul  va continua cu activități sociale și sportive până în luna aprilie, când se va încheia.